Aprikoosijogurttihyytelö

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

10,5 rkl Kerma kuohu
5 g Liivatelehti (1kpl=n.3g)
3,5 rkl Vesi
14 g Sokeri, vanilliini
200 g Jogurtti, maustamaton
85 g Sokeri, hieno
70 g Sokeri, hieno
300 g Aprikoosisose 3 x 2,6 kg
7 rkl Vesi
3,5 rkl Vesi
13 g Liivatelehti (1kpl=n.3g)

Valmistusohje

  1. Jogurttihyytelö: Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahdon joukkoon muut aineet. Sulata liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä. Sekoita liivatteet jogurttiseoksen joukkoon. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun isoon vuokaan tai pieniin annosvuokiin. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia.
  2. Aprikoosihyytelö: Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Lisää sokeri ja vesi Aprikoosisoseen joukkoon. Sulata liivatelehdet vesitilkkaan ja lisää ne aprikoosisoseeseen. Kostuta sormin tai sudilla hyytelövuoan reunat. Kaada aprikoosihyytelöseos varovasti jogurttihyytelön päälle. Anna hyytelön hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kasta hyytelövuoka kuumaan veteen ja kumoa hyytelö varovasti tarjoiluvadille.
Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: