Bataattikeitto (Kouluruokakisa2012)

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

1600 g Sipulikuutio, pakaste
240 g Valkosipulimurska
9600 g Bataatti-keltainen porkkanasekoitus, pakaste
320 g Iso Mitta Kasvisliemiaines
1120 rkl Vesi
2400 g Kikherne
1600 g Arla laktoositon kasvirasvasekoite
112 rkl Vesi
1600 g Arla Keittiö Sulatejuusto, leikattava
80 g Suola
60 g Pippuri, valko jauhettu
1600 g Arla keittiö lkton ruokajogurtti
1200 g Arla Keittiö Kermaviili, laktoositon
16 g Suola
28 rkl Mehu, appelsiinituore
80 g Ruohosipuli pakaste
80 g Persilja, pakaste
1360 g Kurpitsansiemen

Valmistusohje

  1. Keitä sipuli, valkosipuli, bataatti-keltainenporkkanasekoitus kasvisliemellä maustetussa vedessä pehmeiksi n. 25 min. Lisää Kikherneet ja keitä vielä muutama minuutti. Soseuta keitto. Lisää kasvirasvasekoite, loppu vesi sekä juusto ja anna keiton kiehua kunnes juusto on sulanut. Mausta.
  2. Sekoita jogurtti, kermaviili, suola, appelsiinimehu, persilja ja ruohosipuli. Anna maustua kylmiössä vähintään 1 h ennen tarjoamista.
  3. Paahda halutessasi kurpitsansiemenet pannussa tai uunissa. Tarjoa keiton kanssa nokare yrttijogurttia ja kurpitsansiemeniä.

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: