Broiler-tagine

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

Mausteseos:

40 g Fenkolinsiemen, paahdettu ja murskattu
40 g Kumina, paahdettu ja murskattu
40 g Jeera (kokonainen), paahdettu ja murskattu
10 kpl Kanelitanko
10 kpl Tähtianis
Mustapippuri myllystä
20 g Sahrami
75 g Marokkolainen yleismauste
80 g Valkosipulinkynsi hienonnettuna
1000 g Sipuli hienonnettuna
300 g Inkivääriä hienonnettuna
400 g Rypsiöljyä
100 g Kanafondi 1 L
4000 g Tomaattimurska
1-2,000 l Vesi
2000 g Munakoiso, paistettu kuutio
3000 g Kikherne (säilyke, valutettuna)
2000 g Luumuja, krouvisti hienonnettuna
12000 g Broilerin paistipala kypsä 2 kg, liemineen

Tarjoiluun marokkolaisittain (laktoositon)

Couscous, haudutettuna pakkauksen ohjeen mukaan, johon sekoitettuna
Basilikaa, korianteria, minttua hienonnettuna, punaista paprikaa hienonnettuna
Suolaa, mustapippuria
Kirsikkatomaatteja, tuoreita salaatteja, oliiviöljyä

Tarjoiluun intialaisittain (laktoositon, gluteeniton)

Basmatiriisiä
Curryöljyssä paistettuja kukkakaalinnuppuja
Tuoretta punaista chiliä hienonnettuna, korianteria hienonnettuna

Ruokavalio

Laktoositon, Gluteeniton

Valmistusohje

  1. Laita kattilaan paahdetut siemenet, muut mausteet, sipulit ja inkivääri, sekä rypsiöljy. Freesaa hetki, ja lisää kanafondi, tomaattimurska ja vesi. Hauduta kannen alla noin puoli tuntia. Paista samalla munakoisokuutiot öljyssä kauniin ruskeiksi.
  2. Lisää kattilaan kikherne ja luumut, hauduta 15 min. Laita GN 1/1- astiaan munakoisot ja paistipalat ja kaada päälle hautunut kastike. Laita uuniin yhdistelmäpaistolle 150°Ceen ja hauduta vielä noin 15 min, tai kunnes sisälämpö on 78 °C.
Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: