Broilerin ohutfilee ja uunipaahdettu kasviswok

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

1000 g Broilerin ohut filee kypsä 2 kg
150 g Sweet chili -kastike 3 L
1500 g Tuoreita kasviksia, esimerkiksi porkkana, kesäkurpitsa, parsakaali, varsiselleri, purjo, palsternakka, sipuli, lehtikaali
75 g Rypsiöljy
10 g Suola
10 g Sokeri
30 g Tuore chili

Ruokavalio

Laktoositon, Gluteeniton

Valmistusohje

Huuhtele ja esivalmistele kasvikset. Leikkaa porkkanat ja palsternakat ohuehkoiksi haarukkapaloiksi, pilko parsakaalit nupuiksi, suikaloi varsiselleri, sipuli ja lehtikaali. Leikkaa purjo isohkoiksi renkaiksi. Suikaloi chili.

Laita porkkana, palsternakka, parsakaali ja sipuli uuniastiaan. Sekoita joukkoon kaikki öljy ja sokeri sekä suola. Paahda uunissa 200°C:ssa noin 5 minuuttia (riippuen kasvisten koosta). Lisää kesäkurpitsa, varsiselleri ja purjo, sekä lehtikaali. Sekoita hyvin. Paahda vielä noin 7 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja hieman paahtuneita. Tarkista maku.

Kun kasvikset ovat uunissa, grillaa ohutfileiden pinta esim. grillipannulla ja laita uuniastiaan. Kuumenna loppuun yhdessä kasvisten kanssa, noin 3-5 min 200°C. 

 

Tarjolle laitettaessa valuta pinnalle Sweet chili- kastiketta, ja ripoittele pinnalle chilisuikaleet. Tarjoile lisänä esim keitettyä spelttiä tai jasminriisiä.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: