Chili con carne

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

2000 g sipulikuutio (pakaste)
30 g valkosipulimurska
17,5 rkl rypsiöljy
4000 g juureskuutio (pakaste, miel. pieni kuutio)
20 g kumina (jauhettu)
20 g mustapippurirouhe
15 g kaneli (jauhettu)
0,050-0,075 kg chilimurska (esim. Sambal Oelek), maun mukaan
5000 g kidney-papu, valutettu
4000 g tomaattimurska
200 g sokeri
5000 g Paahdettu naudan jauheliha 8-10 %, karkea 2 kg
210 rkl vesi
7 rkl Tumma lihafondi 2 L
14 rkl balsamiviinietikka
3 kpl sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
0,2 g laktoositon voi
14 rkl oliiviöljy
suola
lehtipersilja, hienonnettu
0,05 g punainen chili, hienonnettu (ilman siemeniä)

Tarjoiluun

keitetyt perunat tai ohra
Fresh Garlic Valkosipulimajoneesi 270 ml

Ruokavalio

Laktoositon, Gluteeniton

Valmistusohje

  1. Laita kaikki ainekset fondiin saakka kattilaan ja kiehauta. keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes muhennos on sekoittunut tasaiseksi.
  2. Mausta balsamiviinietikalla, sitruunan kuorella ja mehulla. Lisää voi ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja tarkista maku.
  3. Lisää lopuksi hienonnettu persilja ja chili.
Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: