Chilinen jauhelihapihvi, tomaatti-sitrusrisottoa ja haudutettua paksoita

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

3000 g paksoi
7000 g risottoriisi
200 g voi
1500 g sipulikuutio (pakaste)
150 g valkosipuli (pakaste)
tuore timjami
suola, mustapippuri myllystä
8000 g Saarioinen Tomaattikeitto
(vesi)
150 g Vaalea lihafondi 2 L
200 g sokeria
200 g sitruunan mehu
(sitruunan kuorta raastettuna)
300 g Parmesan- juustoa raasteena
500 g oliiviöljy
500 g laktoositon voi
200 g tuore punainen chili suikaloituna
12000 g Chilinen jauhelihapihvi 80 g kypsä pakaste 4 kg

Ruokavalio

Vähälaktoosinen, Gluteeniton

Valmistusohje

  1. Esikäsittele paksoi. Leikkaa koosta riippuen kahdesta neljään osaan niin, että kanta jää pitämään lehtiä paikallaan. Höyrytä n. viisi minuuttia ja mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.
  2. Esikeitä risottoriisiä 10 minuuttia suolavedessä ja huuhtele kylmäksi.
  3. Kuullota sipuleita voissa laakeassa kattilassa/ padassa. Lisää mausteet ja tomaattikeitto, lihafondi ja vesi. Keitä 10 minuuttia ja mausta sokerilla ja sitruunalla. Lisää keitetty riisi ja sekoita hyvin. kuumenna kiehuvaksi ja mausta parmesan-juustolla. Lisää oliiviöljy ja voi, ja tarkista maku ja paksuus. Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa, sekä muita mausteita.
  4. Kuumenna pihvit pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää loppuvaiheessa uuniin esikypsennetyt paksoit. Laita tarjolle tomaatti-sitrusrisoton kanssa.
  5. Vinkki! Risottoa kannattaa viimeistellä menekin mukaan. Kypsä riisi, kuuma tomaattikastike, yhdistäminen  ja nopea kuumennus, 5 minuuttia ja herkullista tuoretta risottoa on lisää.
Reseptin tuotteet

Jaa sivun sisältö: