Hapanimelä häränlihapata

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

10,5 rkl Öljy, rypsi
2000 g Sipuli
3000 g Porkkana
1000 g Selleri, juuri, kuorittu
2000 g Herkkusieni tuore
1000 g Sieni, siitake, tuore
1000 g Purjosipuli
6000 g Naudan suikaloitu E-lajitelma 10 x 10 x 58 mm, kypsä 2 kg
16 g Pippuri, musta, rouhittu
7 rkl Soijakastike
7 rkl Viinietikka, punainen
40 g Sokeri, fariini
275 g Jauho, maissi
210 rkl Vesi
55 g Lihaliemijauhe 4,5 kg
2000 g Nuudeli, riisi
150 g Inkivääri kokonainen tuore
100 g Seesaminsiemen

Valmistusohje

  1. Freesaa öljyn kanssa sienet ja kasvikset. Lisää lämmitetyt lihat ja mustapippuri. Sekoita soija, etikka, sokeri, maissijauho ja lihaliemi keskenään, lisää joukkoon. Hauduta noin 10-15 minuuttia. Tarjoa riisin tai perunoiden kera. (Koristeeksi seesaminsiemeniä, pähkinöitä tai raastettua tuoretta inkivääriä.) Halutessasi voit myös lisätä "melkein valmiiseen" pataan suikaloitua kiinankaalia. Kasviksia voit vaihdella oman makusi mukaan. Kokeile myös pienittyä parsakaalia, kukkakaalia tai suikaloitua keräkaalia.
Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: