Jauheliha-pastapaistos

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

Jauhelihatäyte

1000 g Karkea naudan jauheliha 2 kg
200 g Sipulikuutio
25 g Valkosipulimurska
75 g Rypsiöljy
Timjami
600 g Kuorittu tomaatti (säilyke)
10 g Suola
10 g Rouhittu mustapippuri
(Tuore yrtti; persilja, ruohosipuli)

Juustokastike ja pasta

1000 g Velouté 2 kg
200 g Juustoraaste
(Vesi+suola)
800 g kuivapasta

Ruokavalio

Vähälaktoosinen

Valmistusohje

Jauhelihatäyte

  1. Kuullota sipuleita hetki rypsiöljyssä. Lisää timjami, Karkea naudan jauheliha sekä tomaatti.
  2. Hauduta n. 15 minuuttia, mausta suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä, jos käytät.  Pidä lämpimänä.

Juustokastike ja pasta

  1. Kuumenna Velouté kastike ja sulata siihen juustoraaste. Ohenna tarvittaessa vedellä. Tarkista suola.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhdo juoksevalla vedellä.
  3. Sekoita kuuma kastike valutetun pastan joukkoon.

 

KOKOAMINEN

  1. Jaa kastikkeeseen sekoitettu pasta 1/1 GN 65-astiaan.
  2. Jaa kuuma jauhelihakastike pastan joukkoon esimerkiksi raitoina.
  3. Voit lopuksi valuttaa päälle hieman Veloute-kastiketta ja juustoraastetta.

KUUMENNUS JA TARJOILU

  1. Kuumennus lämpimänä: Kuumenna yhdistelmäpaistolla 140 °C 20 minuuttia ilman kantta.
  2. Kuumennus kylmänä (mikäli koottu edellisenä päivänä valmiiksi): Kuumenna yhdistelmäpaistolla 140°C 30 minuuttia. Sisälämpö min 70°C.
  3. Koristele hienonnetuilla tuoreilla yrteillä ja lorauksella oliiviöljyä.
Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: