Jyväinen leipä (K04)

Raaka-aineet

2 l Vesi
0,07 kg Siirappi
0,045 kg Hiiva, kuiva
0,04 kg Suola
0,5 kg Lese, vehnä
0,5 kg Hiutale, kaura
2,5 kg Jauho, vehnä
0,2 kg Seesaminsiemen

Valmistusohje

  1. Mittaa 30 asteinen vesi, siirappi, hiiva ja suola yleiskoneen kulhoon. Sekoita niin että hiiva ja suola sulavat. Lisää jauhot vähitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita taikinaa hitaalla nopeudella n.10 min. Anna taikinan levätä jauhotetulla pöydällä peitettynä n.10 min.
  2. Punnitse taikinasta 2 kg:n paloja ja kauli ne 1/1 GN-vuoan kokoisiksi ja muotoisiksi levyiksi. Aseta kaulitut taikinat voideltuihin, mielellään reiällisiin 1/1-65 GN-vuokiin. Ripottele päälle seesamin- tai auringonkukan siemeniä. Tässä vaiheessa voit myös koristella leivän pinnan esim.viilloilla. Muista painaa viillon vuoan pohjaan asti jotta ne näkyvät vielä valmiissa leivässä.
  3. Nostata taikinaa 60 min. ennen paistamista 200 asteessa. Käytä paiston alussa runsasta alkuhöyrytystä. Paistoaika n.40 min uunista riippuen.

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: