Kantarellitäytteinen broilerfilee ja ohralisä

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

25000 g Jyväbroilerin rintaleike n. 225 g n. 3,6 kg
2800 g Kerma, vispi 38% vähälaktoosinen
4250 g Kantarelli
700 g Ruohosipuli, tuore
70 g Suola
4,9 rkl Öljy, rypsi
10 g Pippuri, valko jauhettu
50 g Voi, normaalisuolainen
2850 g Suurimo, ohra
1425 g Juusto, parmesan
199,5 rkl Kerma, ranskankerma (Creme Fraiche)
10 g Suola
5 g Pippuri, valko jauhettu

Valmistusohje

  1. Rinta Poista kahdesta Rintaleikkeestä luut, mutta jätä nahka pintaan.
  2. Täyte Irrota rintaleikkeistä pikkufileet ja hienonna lihat kutterissa, mausta suolalla ja valkopippurilla, lisää kerma. Freesaa leikatut kantarellit kattilassa, lisää joukkoon ruohosipuli tai sipulin varret ja jäähdytä. Lisää sienet murekkeen joukkoon ja tarkista täytteen maku paistamalla pieni koenokare.
  3. Risotto Mausta rintaleikkeet ja lisää mureke nahan ja fileen väliin. Ruskista rintaleikkeen molemmat puolet kevyesti ja siirrä uuniin kypsymään +180 astetta n. 15-20 minuuttia. Leikkaa täytetyt fileet tarjollepantaessa 2 osaan. 1 puolikas/annos.
  4. Keitä ohrasuurimot lähes kypsiksi. Huuhtele ja valuta. Ennen tarjoilua kuumenna, mausta parmesanilla ja ranskankermalla. Mausta tarvittaessa suolalla ja valkopippurilla.
Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: