Karitsaraguu

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

10,5 rkl Öljy, oliivi
3000 g Porkkana
3000 g Sipuli
4000 g Paprika, punainen
100 g Valkosipuli
2000 g Selleri, varsi
2000 g Tomaatti
500 g Jalapeno, viipale
100 g Currytahna
50 g paprikajauhe, savustettu
8000 g Karitsan ylikypsä paahtopaisti n. 2 kg
2000 g paistinliemi, karitsa
50 g Rakuuna, tuore
30 g Lipstikka, tuore
100 g Sipuli, kevät
200 g Vaalea lihafondi 2 L
10 g Pippuri, musta, rouhittu
50 g Suola

Ruokavalio

Gluteeniton, Laktoositon

Valmistusohje

  1. Kuumenna öljy padan pohjalla. Lisää reiluun palakokoon viistosti viipaloitu porkkana, sipuli ja punainen paprika sekä viipaloidut valkosipulin kynnet. Freesaa n.5 min. Lisää samaan kokoon paloiteltu varsiselleri, tomaatti, säilötty jalapeno, currytahna ja savustettu jauhettu paprika. Anna kasvisten kypsyä n.5 min. Lisää kolmeen osaan viipaloidut Karitsan ylikypsät paahtopaistit ja pakkauksista valutettua paistinlientä reseptin osoittama määrä. Anna hautua kannen alla n. 5 min. Lisää lopuksi leikattu rakuuna, lipstikka ja kevätsipuli. Mausta fondilla, rouhitulla mustapipurilla ja suolalla. Tarkista maku ja tarjoa. Voit valmistaa raguun myös uunissa GN-vuoissa: Paloittele kasvikset ja paahtopaistit ja lado tasaisesti vuokiin. Valmista liemi paistinliemestä ja mausteista, kiehauta. Lisää liemi vuokiin, ripottele yrtit ja sipuli päälle. Paista uunissa n.15 min, yhdistelmäpaisto.
Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: