Keltainen kakku

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

100 g Kananmuna
130 g Sokeri, hieno
150 g Jauho, vehnä
5 g Leivinjauhe
50 g Voi, normaalisuolainen
7 rkl Vesi
240 g Sekahillo 12 kg
15 g Sitruunamehu 5 L
9 g Liivatelehti (1kpl=n.3g)
14,7 rkl Kerma kuohu

Valmistusohje

  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (2:n litran vuoka 10 hengelle). Vatkaa kakkupohjan munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, sulatettu ja jäähdytetty voi sekä lopuksi haalea vesi. Paista 175°C 30-40 minuuttia. Valmista täyte: Sulata liotetut liivatelehdet pieneen vesitilkkaan. Lisää liivateseos ja sitruunamehu hillon joukkoon. Anna jähmettyä hiukan ja lisää vaahdotettu kerma. Jaa kakkupohja kolmeen osaan. Aseta päällimmäinen kakkulevy paistovuoan pohjalle, sen päälle puolet täytteestä, sitten keskimmäinen kakkulevy, loput täytteestä ja viimeiseksi kakkulevy. Anna kakun jähmettyä kylmässä muutama tunti. Kumoa ja koristele. Kakun sijasta voi valmistaa leivoksia: 20 hengen annoksesta pohjataikinaa saa yhden GN 1/1- vuoan kokoisen levyn. Levitä levylle 30 hengen annos täytettä ja aseta päälle toinen levy. Hyydytä, jaa leivoksiksi ja koristele.
  2. par
Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: