Kinkku-juustopiiras

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

300 g Jauho, vehnä
250 g Voi, normaalisuolainen
14 rkl Vesi
200 g Sipuli
200 g Juusto, emmental raaste
250 g Maustekurkkukuutio
1 g Pippuri, valko jauhettu
6 g Pippuri, viher
6 g Pippuri, rose
400 g Savulapakuutio 10 x 10 mm 1,5 kg
200 g Kananmuna
35 rkl Kerma kuohu

Valmistusohje

  1. Pohja: Voitaikina (1 GN-vuoka/10 annosta): Puolet voista nypitään jauhojen kanssa. Vesi lisätään nopeasti kooten taikina. Annetaan hetken levätä. Loppu voi kaulitaan taikinaan kolmeen kertaan. Taikina saa levätä kylmässä hetken tai sen voi tehdä etukäteen.
  2. Täyte: Sipulit ja Savulapakuutiot freesataan kevyesti. Kurkkukuutiot valutetaan. Levännyt voitaikina kaaviloidaan pellille reunoja myöten pohjalevyksi. Sen päälle ripotellaan kinkku-sipuliseos, juustokerros ja kurkut. Kerma, munat ja mausteet sekoitetaan, seos kaadetaan täytteen päälle. Paistetaan alaritilällä 200°-220°C 35-40 minuuttia. Paiston loppuvaiheessa voi piiraan peittää paperilla. Tarjotaan pikkusuolaisena kahvipöydässä tai alku-/iltapalana.
Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: