Kirjolohimureke juurespedillä ja saframikastik

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

1250 g Kirjolohimureke kypsentämätön pakaste 4 kg
250 g Porkkana
200 g Selleri, juuri, kuorittu
150 g Purjosipuli
150 g Lanttu
1000 g Velouté 2 kg
Valkoviini, kuiva
Sahrami
Kerma kuohu

Valmistusohje

  1. Painele Kirjolohimurekemassa voideltuun vuokaan tiiviisti, peitä foliolla ja kypsennä uunissa vesihauteessa 160°C noin 30 - 40 min. Suikaloi juurekset ja kiehauta kovan kypsiksi. Kuumenna kalakastike, mausta valkoviinillä ja sahramilla, siivilöi ja paranna kermalla. Kumoa kypsä mureke vuoasta ja leikkaa siivuiksi. Siivilöi kastike lautaselle, aseta juurekset ja murekesiivut kastikkeen päälle. Tarjoa lisäkkeenä keitettyjä perunoita.
  2. Juurekset:
  3. Kastike:
Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: