Lipeäkala ja valkoinen juustokastike

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

10000 g Lipeäkala
420 rkl Maito kevyt
2000 g Juusto, tuore maustamaton
400 g Voi, normaalisuolainen
300 g Jauho, vehnä
10 g Suola
2 g Pippuri, valko
20 g Sokeri, hieno

Valmistusohje

  1. Avaa pakkaukset, ota Lipeäkalat pakkauksestaan ja liota kylmässä vedessä n.10 min. Kaada liotusvesi pois ja lisää kalat pataan/kattilaan väljään veteen, johon on lisätty suolaa 2 tl/vesilitra. Hauduta miedolla kaloja lämmöllä n.20 min.
  2. Juustokastike Mittaa kaikki kastikkeen aineosat pataan tai kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi kokoa ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä n. 4 min, muista sekoitus!
  3. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja höyrytettyjen kasvisten kera.

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: