Maksakastike

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

1000 g Savupekoni, limiviipale 17-22 g 1,5 kg
50 g Rypsiöljy
1000 g Sipulikuutio
100 g Valkosipulimurska
400 g Sinappi
50 g Suola
15 g Mustapippurirouhe
Timjami (mielellään tuore)
Rosmariini (mielellään tuore)
1000 g Omenatäyte, paistonkestävä 6 kg
5000 g Tumma kastikepohja 2 kg
3000 g Laktoositon kerma
10000 g Naudan maksakuutio 24 x 24 mm, kypsä 2 kg
1000 g Puolukkahillo 6 kg

Ruokavalio

Laktoositon, Gluteeniton

Valmistusohje

  1. Suikaloi pekoni ja paista suikaleet kippikattilan pohjalla omassa rasvassaan. Poista ylimääräinen rasva.
  2. Lisää sipulit ja freesaa niitä hetki. Lisää mausteet, sinappi, omenatäyte ja tumma kastike. Keitä 5 min ja lisää kerma. Keitä vielä 15 min. Poista kokonaiset yrtin oksat (mikäli käytät).
  3. Lisää joukkoon esikuumennetut maksakuutiot ja hauduta hetki kannen alla. Osan pekonista voit paistaa erikseen ja ripotella valmiin annoksen päälle.
  4. Tarjoa puolukkahillon ja hyvän perunamuusin kanssa.
Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: