Mallas-kermavanukas, viskiluumut

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

420 rkl Kerma kuohu
1200 g Mämmi 700 g
1520 g Paloma bavaroise, hyydykejauhe
84 rkl Vesi
400 g Suklaa, valkoinen
140 rkl Vesi
400 g Sokeri, hieno
11,2 rkl Viski
2400 g Luumu, kuivattu

Valmistusohje

  1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita Mämmi ja hyydykejauhe kuumennettuun veteen. Sekoita vaahdotettu kerma ja makuaineseos varovasti sekaisin. Annostele seos vuokiin välittömästi ja nosta hyytymään kylmiöön yön yli.
  2. Kiehauta vesi, sokeri ja viski. Laita luumut liemeen ja anna mehustua n.6 h. Nosta luumut pois liemestä. Keitä lientä kokoon. Tarkista maku ja suurusta tarvittaessa maissitärkkelyksellä. Kun vanukkaat ovat hyytyneet, kumoa varovasti ja aseta tarjolle viskiluumujen kera. Viimeistele makuliemellä.
Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: