Omena-kanelimousse

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

70 rkl Maito kevyt
250 g Sokeri, hieno
5000 g Kananmuna
75 g Liivatelehti (1kpl=n.3g)
750 g Omenatäyte, paistonkestävä 6 kg
105 rkl Kerma kuohu
10 g Kaneli jauhettu
200 g Sokeri, hieno

Valmistusohje

  1. Mousse: Kypsennä maito-sokeri-kananmunaseos vesihauteessa.
  2. Sulata liotetut liivatelehdet tilkassa vettä. Sekoita ne maito-sokeri-kanamunaseokseen. Sekoita Omenahillo ja kaneli seokseen.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita seokseen.
  4. Laita vuokiin kylmiöön hyytymään.
  5. Huom! Jos teet tätä herkullista jouluista jälkiruokaa suurelle joukolle, voit mainiosti soveltaa reseptiä seuraavasti: Sekoita 1,5 kg maitorahkaa, 1,5 l vaahdotettua kermaa ja 0,750 kg Omenatäytettä keskenään.
Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: