Omenakakkua ja jogurttikastiketta

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

1000 g Voi, normaalisuolainen
1000 g Sokeri, hieno
800 g Kananmuna
1000 g Jauho, vehnä
30 g Leivinjauhe
10 g Kaneli jauhettu
750 g Omenatäyte, paistonkestävä 6 kg
600 g Jogurtti, maustamaton
150 g Omenatäyte, paistonkestävä 6 kg
14 rkl Kerma kuohu
Neilikka jauhettu

Valmistusohje

  1. Kakkutaikina: Vaahdota voi ja sokeri, lisää temperoidut kananmunat vähitellen ja siivilöidyt jauhot.
  2. Sekoita leivinjauhe ja kaneli, lisää seos massaan.
  3. Täytteeksi: Annostele kakkuvuokiin ensin puolet ja pursota keskelle Omenahilloa ja täytä massalla loput vuoasta. Paista 175°C noin 50 minuuttia.
  4. Jogurttikastike: Yhdistä hillo ja jogurtti, sekoita tasaiseksi.
  5. Vaahdota kerma ja yhdistä jogurttiin.
  6. Mausta halutessasi neilikalla.
  7. Tarkista maku ja tarjoa lämpimän omenakakun kanssa.
Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: