Omenakukko

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

Kuoritaikina

500 g voita, sulatettuna
200 g sokeria
200 g vehnäjauhoja
200 g ruisjauhoja
400 g kaurahiutaleita
voita kuoren voiteluun

Täyte

3000 g Omenatäyte, paistonkestävä 6 kg

Ruokavalio

Vähälaktoosinen

Valmistusohje

1.     Valmista taikina sekoittamalla sulatettu voi, sokeri, jauhot ja hiutaleet yhteen.

2.     Kaada Omenahillo 1/1 GN-vuokaan ja levitä tasaiseksi.   

       Murenna kuori tasaisesti koko paistoksen pinnalle ja paista kiertoilmauunissa 180    asteessa n. 20 minuuttia

3.     Tarjoile kukko lämpimänä vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: