Omenaleivos

Annoslaskuri

Annosmäärä (hlö)
Annoskoko (g)
Reseptin saanto (kg)

Raaka-aineet

300 g Voi, normaalisuolainen
120 g Sokeri, hieno
60 g Kananmuna
75 g Jauho, peruna
315 g Jauho, vehnä
4 g Leivinjauhe
4 g Sokeri, vanilliini
300 g Omenatäyte, paistonkestävä 6 kg
10 g Mantelilastu

Valmistusohje

  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla tanko ja jaa se n. 20 osaan (perusohje). Pyöritä palat palloiksi ja paina voideltuun leivosvuokaan. Tee sormella taikinan keskelle hillon mentävä monttu ja täytä se omenatäytteellä. Ripottele reunoille mantelilastuja ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: