Korttitalkoiden seremoniamestari

"Kuulehan pukki, mitäpä jos pidettäisiin tänään koko Korvatunturin voimin joulukorttitalkoot? Minä tuosta almanakasta juuri tarkistin, että joulukortit tulee lähettää viimeistään 14.12. maanantaina, jotta joulutervehdys menee varmasti perille! Minä haluan ainakin ilahduttaa kaikkia satoja ystäviämme hyvän joulun toivotuksella. Sinähän voisit toimia talkoiden seremoniamestarina, sillä se homma sopii erinomaisesti tuollaiselle sanavalmiille ja hauskalle hepulle. Minä sen sijaan ajattelin kokata ahkerille talkoolaisille juuri sopivan helppoa pikkupurtavaa!"

Näppärät punakaali-juustoneliöt sopivat niin pikkujouluihin kuin joulupöytään

Pukin juustoiset punakaalineliöt

18 kpl

1 pkt (500 g) valmista lehtitaikinaa
1 kananmuna voiteluun
1 rasia (350 g) Saarioinen Punakaalivuokaa
100 g fetajuustoa
2 rkl tummaa balsamicosiirappia
sormisuolaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa lehtitaikinalevyt 18 suorakaiteen muotoiseen pieneen palaan (1 levy kolmeen osaan). Asettele palat pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa veitsenkärjellä taikinan reunoihin viillot muotoa mukaillen n. 1 cm päähän reunasta, niin ettei veitsi osu pohjaan. Voitele taikinapalat kananmunalla. Lusikoi taikinan keskelle nokareet Punakaalivuokaa.

Paista uunissa n. 15 minuuttia. Ripottele kuumien leivonnaisten pinnalle murennettua fetajuustoa ja pirskottele tummaa balsamicosiirappia. Viimeistele ripauksella sormisuolaa.


Jaa sivun sisältö: