Linnan juhlien hukkunut kutsu

"Kuulehan pukki, onkohan meidän kutsu Linnan juhliin hukkunut matkan varrelle? Juhlavaatteet ovat odottaneet kaapissa valmiiksi silitettyinä ja töppöset plankattuina ensimmäisistä juhlista asti, aina vuodesta 1919 tähän päivään. Ei minua niin se pukuloisto saati julkisuudenhenkilöt kiinnosta, mutta ne pitkät ruokaa notkuvat pöydät sekä salaisella reseptillä valmistettu booli... No, onneksi kätevä emäntä loihtii Korvatunturille oman itsenäisyyspäivän menun!" 

Itsenäisyyspäivän menu

Näillä resepteillä loihdit itsenäisyyspäivän juhlapöytäsi vastaamaan Presidentinlinnan pöydän antimia! Ohjeet on suunniteltu noin kuudelle ruokailijalle.

Hyytelöity metsäsienisalaatti ja marinoituja beluga-linssejä

n. 6 annosta

Hyytelöity metsäsienisalaatti

Hyytelöity metsäsienisalaatti

250g (1 rasia) Saarioinen Hieno Metsäsienisalaatti
1 kpl Liivatelehti
1 rkl kuohukerma laktoositon
1 rkl tuore timjami, hienonnettu

Linssisalaatti

1 dl musta beluga linssi
suola, mustapippuri
2 rkl oliiviöljy
tuoreita yrttejä

  1. Liota liivate kylmässä vedessä pehmeäksi, noin 5 min. Purista kuivaksi. Kiehauta kermatilkka ja sulata liivate siihen.
  2. Sekoita liivate-kermaseos huolellisesti metsäsienisalaatin joukkoon. Lisää hienonnettu timjami ja sekoita hyvin.
  3. Vuoraa sopiva vuoka kelmulla ja täytä vuoka metsäsieniseoksella. Peitä kelmulla ja laita kylmään.
  4. Anna hyytyä esim. yön yli.
  5. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan, jäähdytä kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Mausta.
  6. Kumoa metsäsieniterriini leikkuulaudalle ja leikkaa siivuiksi. Asettele vadille ja koristele maustetuilla beluga-linsseillä ja tuoreilla yrteillä. Voit myös asettaa terriinin tarjolle kokonaisena.

 

Hieno punajuuriterriini ja pikkelöityä keltajuurta

n. 6 annosta

Punajuuriterriini

Punajuuriterriini

250 g (1 rasia) Saarioinen Hieno Punajuurisalaatti
2 rkl ranskankerma laktoositon
1,5 kpl liivatelehti
1/3 tl suola

Pikkelöity keltajuuri

1 dl väkiviinaetikka
0,75 dl vesi
2 tl sokeri
½ tl suola
1 kpl laakerinlehti
tuore rosmariini
1 kpl (pieni) keltajuuri

  1. Liota liivatteet kylmässä vedessä pehmeäksi, noin 5 min.
  2. Lämmitä punajuurisalaatti ja ranskankerma varovasti kattilassa. Ei saa kiehua. Lisää liotetut ja kuivaksi puristetut liivatteet ja suola. Sekoita hyvin.
  3. Vuoraa sopiva vuoka kelmulla ja kaada seos vuokaan. Peittele ja laita kylmään hyytymään.
  4. Valmista lisäke. Kuori keltajuuri ja suikaloi tai leikkaa ohuiksi lastuiksi.
  5. Kiehauta etikka, vesi, sokeri ja suola sekä mausteet kattilassa. Lisää keltajuurisuikaleet/ -lastut ja anna kiehua hetki. Aika riippuu keltajuuripalojen paksuudesta.
  6. Kaada keltajuuret liemineen säilytysastiaan ja jäähdytä.
  7. Kumoa punajuuriterriini tarjoiluastiaan ja koristele pikkelöidyllä keltajuurella.

 

Pientilajuustoa ja karviaishilloketta

n. 6 annosta

Juustoa ja Karviaismarjahilloa

Juustoa ja karviaismarjahilloa

1 pala (n. 200g) Pientilajuustoa 
100 g Dronningholm Karviaishillo

  1. Leikkaa juusto napostelupaloiksi. Asettele kauniiksi keoksi tarjoiluastiaan.
  2. Tarjoile karviaishillon kera.

 

Vadelmavispiskakkua ja kuusenkerkkämarenkia

n. 6 annosta

Vispismousse

Vispismousse

260 g (2 rasiaa) Saarioinen Vadelma Vispis
150 g valkosuklaa
2 dl kuohukerma laktoositon
1,5 kpl liivatelehti
pikkuleipiä valinnan mukaan
marenkia murennettuna

  1. Sulata valkosuklaa. Liota liivatteet kylmässä vedessä pehmeiksi, n. 5 min. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Yhdistä kermavaahto ja sulatettu valkosuklaa huolellisesti käännellen.
  3. Lisää liotetut ja kuivaksi puristetut liivatteet Vispiksen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Yhdistä Vispis kermavaahto-suklaaseokseen. Sekoita huolellisesti käännellen.
  4. Tarjoile vaahto pursotettuna pikkuleipien päälle.
  5. Valmista koristeeksi kuusenkerkkäsiirapilla maustettua marenkia.

Jaa sivun sisältö: