Lucia-muori tuo valoa kyökkiin

"Pukki, pukki kulta! Löysin vintiltä vanhan kynttiläkruunun. Ja siitä minulle tulikin hassu ajatus, että mitäs jos minä toimisin Korvatunturin Lucia-neitona tänään? Sinä voit pötkötellä sillä välin, kun minä kuljeskelen sensuellisti valkoisessa mekossa kynttilät päässäni ja laulan joululauluja. Eikö kuulostakin mukavalta? Minä olen Lucia-muori, joka tuo valoa kyökkiin ja makuja pöytään. Tätä reseptiä ajattelin muuten tänään kokeilla, oli minulla kynttiläkruunu päässäni tai ei!"

Joulublinit sopivat niin alkupalaksi kuin pikkusyötäväksi

Blinit á la joulumuori

n. 24 pikkubliniä (alkupalaksi 6:lle tai pikkusyötäväksi 12:lle)

3 dl maitoa
2 dl tattarijauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl kuivahiivaa
25 g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
2 isoa kananmunaa
voita paistamiseen 

Tarjoiluun:
250 g Saarioinen Hieno Punajuurisalaattia
12 viipaletta graavilohta tai kylmäsavulohta
1 prk smetanaa

Kuumenna 2 dl maitoa lähes kiehuvaksi. Sekoita maidon joukkoon tattarijauhot ja jogurtti. Anna taikinan jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon kuivahiiva. Jätä taikina lämpimään paikkaan vähintään puoleksi tunniksi heräämään ja kuplimaan.

Lisää taikinan joukkoon sulatettu voi, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Lisää myös loput maidosta (1 dl) sekä kananmunan keltuaiset hyvin sekoittaen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahto varovasti taikinaan. Paista pieniä blinilettuja voissa lettupannulla.

Tarjoa punajuurisalaatin, graavi- tai kylmäsavulohen sekä smetanan kera.


Jaa sivun sisältö: