Miljoona kiloa hilloa

"Oletkos muori koskaan miettinyt, miten iso luku on miljoona? Siinähän on ihan hirveä määrä nollia perässä. Ja ajattelepa miten iso määrä on miljoona kiloa hilloa! Ei mahtuisi meinaan kovin helpolla meidän kyökin kaappeihin. Sillä määrällä hilloa täyttäisi koko Korvatunturin tarpeet useaksi vuodeksi, ja tekisihän sillä muutamat tortut joulupöytäänkin. Ehtana lappalaisena minähän täyttäisin kaapit ainoastaan Saarioisten puolukkahillolla..."

Paahdetulla sipulilla ja pekonilla maustettu maksalaatikko

Pukin pekoniset maksavuoat

4 annosta

1 rasia (700 g) Saarioinen Maksalaatikkoa
1 iso sipuli
150–170 g pekonia
1/3 tl timjamia, kuivattu
Saarioinen puolukkahilloa tarjoiluun

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Jaa Maksalaatikko neljään uuninkestävään annosvuokaan. Kuumenna uunissa n. 20 minuuttia. Suikaloi sillä välin sipuli ja viipaloi pekoni. Paista sipuli-pekoniseosta pannulla rapeaksi ja kullan ruskeaksi. Mausta timjamilla.

Annostele sipuli-pekoniseosta kuumien maksalaatikkovuokien pintaan ja tarjoile puolukoiden ja puolukkahillon kanssa.


Jaa sivun sisältö: