Muori ja häästäägit

"Sillä välin kun muori notkuu päivät pitkät Twitterissä, minulla on hyvää aikaa oikaista komeata vartaloani tässä sängyllä. Muori ei nykyään muusta puhukaan kuin joistain ihmeen wiiteistä ja häästäägeistä. Mitä lie hössötyksiään ja reseptejään siellä jakelee ja odottaa innoissaan, kun joku muu muori laittaa tätä wiittiä etiäpäin. Kyl maar on erikoinen tää nykymaailma. Resepteistä tulikin mieleeni, että muori lupasi tänään laittaa minulle jotakin erikoisherkkua – kunhan Twitteriltään ehtii…"

Jouluinen panna cotta helppo jälkiruoka joulupöytään

Korvatunturin jouluinen panna cotta

4 annosta

1–1,5 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 dl Saarioinen Omenahilloa
1 oksa tuoretta rosmariinia
1 kanelitanko

Viimeistelyyn:
4+4 tl Saarioinen Omenahilloa
muutama rosmariininlehti

Omenaa, kanelia ja ripaus rosmariinia… Jouluinen panna cotta on helppo jälkiruoka joulupöytään.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kerma, sokeri, omenahillo sekä rosmariininoksa ja vaniljatanko. Kiehauta ja keitä hetki miedolla lämmöllä niin, että sokeri sulaa. Nosta kattila liedeltä ja poista rosmariininoksa sekä kanelitanko. Sekoita vielä lämpimään kerma-sokeriseokseen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita hyvin.

Lusikoi annosmaljojen pohjalle teelusikallinen omenahilloa ja kaada päälle
panna cotta -seosta. Hyydytä jääkaapissa 2–3 tuntia tai yön yli. Koristele panna cotta
-annosten pinnat omenahillolla sekä muutamalla rosmariininlehdellä.


Jaa sivun sisältö: