Pala joulua joka viikko – vaikka tuunaten

"Kylläpä naapurin Martta puhui toissa päivänä niin viisaasti, että jouluruoista tulee nauttia koko adventtiaika eikä herkkuja kannata pihistellä ainoastaan joulupöytään! Me olemme sellaisia kulinaristeja pukin kanssa, että meillehän ei ole ongelma syödä jouluruokia uuden vuoden ja joulun välisellä ajanjaksolla. Toisin sanoen meidän pöydässä on joulu joka viikko! Ja nuo valmiit lootat saavat pienellä tuunauksella aivan uutta twistiä! Välillä matkustetaan lootien kanssa itämaiseen keittiöön, kun taas välillä pysytellään tutussa pohjolan makumaailmassa."

Bataattilaatikkoon saa uutta eloa erilaisilla mausteilla ja lisukkeilla

Bataattilaatikko tunturityyliin

4 annosta

1 rasia (350 g) Saarioinen Bataattivuokaa
1/3 tl neilikkaa, jauhettu
1/3 tl kardemummaa, jauhettu
75 g Gruyere-juustoa
50 g pähkinäsekoitusta (esim. cashewpähkinä, hasselpähkinä, maapähkinä, pistaasipähkinä)

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita Bataattivuokaan mausteet ja raastettu Gruyere-juusto. Paista uunissa n. 30 minuuttia. Ripottele vuoan pinnalle ennen tarjoilua pähkinäsekoitusta.

Tarjoile tuoreen leivän kanssa.


Jaa sivun sisältö: