Appelsiini-mantelipullakranssi

Raaka-aineet

1 kg valmista pullataikinaa tai tee itse taikina vehnäjauhopussin kyljessä olevan ohjeen mukaan.
1 rs Appelsiinimarmeladi 230 g
1 tanko mantelimassaa
voiteluun kanamuna
koristeluun raesokeria ja mantelilastuja

Näyttävä pullakranssi kahvipöytään.

Valmistusohje

Kohota taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja täytä appelsiinimarmeladilla ja raastetulla mantelimassalla. Kääri levy rullalle ja nipistä taikinan liitoskohta kiinni. Nosta rulla leivinpaperipäällysteiselle pellille kranssin muotoon ja nipistä liitoskohdat vastakkain. Leikkaa kranssin päälle veitsellä tai saksilla vinottaisia viiltoja.  Anna kranssin kohota peitettynä n. ½ tuntia.

Voitele kranssi ja paista 200° C n. 20 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja pullakranssi on kypsä.

Juhlallisen silauksen saat ripottelemalla pullakranssin päälle tomusokeria.​

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: