Appelsiinipullat tikussa

Raaka-aineet

Pullataikina:

2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa (11 g)
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 prk Appelsiinimarmeladi 230 g (tuote on paistonkestävä)
n. 8 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa rasvaa

Tikkupullat kuuluvat retkiin, talveen sekä kesään. Nämä pullat on maustettu raikkaasti appelsiinilla. Maista sellaisenaan tai lisää vielä sipaus marmeladia pintaan. n. 10 kpl

Valmistusohje

Sekoita pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva 42-asteisen maidon joukkoon. Lisää sokerit, suola ja marmeladi. Lisää jauhot vähitellen ja loppuvaiheessa juokseva rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi liinan alla.

Pyöritä taikinasta sormenpaksuisia pötköjä. Kierrä taikinapötköjä sormenpaksuisen tikun umpärille. Jätä kierteiden väliin vähän kohoamisvaraa. Paista hilloksella. Tikkupullat ovat valmiita kun ne irtoavat tikusta helposti. Nauti lämpiminä.

Reseptin tuotteet

Jaa sivun sisältö: