Chorizofocaccia

Raaka-aineet

3 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl sokeria
3 dl durumvehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 dl vihreitä tai mustia oliiveja
1 rkl oliiviöljyä vuokaan
pari oksaa tuoretta rosmariinia
ripaus sormisuolaa

Tarjoiluun:

1/2 pkt Chorizo 150 g
1/2 ras kirsikkatomaatteja
1 ruukku rucolaa

Focaccia on paksuhko leipä Italiasta, jossa maistuu oliiviöljy, yrtit ja suolakiteet. Kun kokoat leivän päälle vihreää ja chorizosiivuja, saat oivan välipalan. 6-8 palaa

Valmistusohje

Sekoita hiiva, sokeri, suola ja jauhot kädenlämpöiseen veteen. Lisää oliiviöljy. Sekoita, älä vaivaa. Anna kohota liinan alla n. 1 h. Levitä taikina oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan ja anna vielä kohota n. 15 min. Painele sormilla taikinaan kuoppia ja laita niihin oliivit. Ripota pinnalle tuoreita rosmariininoksia ja vähän sormisuolaa. Paista 220 asteessa noin 20 min.
Kun leipä on hieman jäähtynyt leikkaa annospalaoiksi ja laita päälle chorizoviipaleita, halkaistuja kirsikkatomaatteja ja rucolaa.

Reseptin tuotteet

Jaa sivun sisältö: