Grillikauden maustevoit

Raaka-aineet

Teriyakivoi - grillatulle kalalle tai kanalle

250 g voita
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
1 tl sitruunankuoriraastetta
3 rkl Hunajainen teriyakikastike 345 ml
ripaus suolaa

BBQvoi - grillatulle lihalle

250 g voita
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1/2 tl pippurisekoitusta
1 valkosipulinkynsi
3 rkl Memphis Smoky BBQ Maustekastike 345 ml
ripaus suolaa

Makea chilivoi

250 g voita
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
1/2 dl hienonnettua korianteria
3 rkl Sweet chili -kastike 345 ml
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Maustevoit on helppo valmistaa itse. Pakasta valmiit voitangot ja ota käyttöön tarvittaessa.

Valmistusohje

Sekoita mausteet hyvin huoneenlämpöiseen voihin. Kaada/lusikoi voi uunipellinkokoiselle leivinpaperille. Muotoile tanko paperia ja lastaa apuna käyttäen. Kääri paperi tiukasti tangon ympärille ja sulje päät. Laita jääkaappiin tai pakkaseen. Jäisestä tangosta on helppo leikata siistejä maustevoiviipaleita. Voit myös pursottaa valmiita yksittäisiä maustenappeja ja pakastaa ne.

Maustevoi säilyy pakkasessa n. 1 kk. 

Reseptin tuotteet

Jaa sivun sisältö: