Grilliwurst Wellington

Raaka-aineet

1 pkt valmista voitaikinaa (500 g)
1 pkt Grilliwurst Yrtti-Bratwurst 4 kpl 280 g

Täyte:

1 sipuli
1 rkl rasvaa paistamiseen
1 prk sienikuutioita suolaliemessä säilykkeenä (160 g) tai tuoreita sieniä n. 5 dl
1 rkl kokojyväsinappia

Lisäksi:

16 viipaletta Kultakinkku 200 g
1 kanamuna voiteluun
seesamin- tai unikonsiemeniä koristeluun

Tuoremakkaraa Wellingtonin tyyliin. Makkarat kypsyvät meheviksi voitaikinakuoressa. Maistuu lämpimänä suoraan uunista tai jäähtyneenä ja suupaloiksi leikattuna. 4-6 hlölle.

Valmistusohje

Ota voitaikina sulamaan. Valmista täyte. Kuullota pannulla hienonnettu sipuli ja valutetut sienet. Mausta kokojyväsinapilla. Ota pannu sivuun liedeltä. Leikkaa taikinasta neljä suorakaiteen muotoista palaa ja kauli hiukan. Levitä taikinapalojen päälle kinkkusiivut (2 siivua / taikinapala), jätä taittovaraa reunoille. Jaa sienitäyte kinkkusiivujen päälle. Aseta kullekin täytetylle taikinapalalle makkara. Taita ylä ja alareuna taikinasta makkaran päälle ja rullaa taikina myös sivuilta kiinni. Laita taikinoidut makkarat pellille saumat alaspäin. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki.

Reseptin tuotteet

Jaa sivun sisältö: