Joulumuorin lihaisa pottuloota

Raaka-aineet

400 g Nauta-sika jauheliha 20 % 400 g
ripaus suolaa
mustapippuria
1 prk valmista salsakastiketta (350 g)
1 rasia Perunalaatikko 700 g
1 dl kermaa
1 kananmuna
0,5 tl suolaa

Kun jouluinen perunalaatikko kohtaa texmex-mausteet ja perinteisen shepherd’s pie:n eli paimenen piiraan, syntyy uusia klassikoita á la Saarioinen.

Valmistusohje

4:lle

Ruskista jauheliha pannulla. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Lisää pannulle salsakastike ja sekoita se jauhelihan joukkoon. Kaada jauhelihaseos uunivuokaan. Siirrä perunalaatikko kulhoon ja sekoita joukkoon kerma sekä kananmuna. Mausta suolalla. Lusikoi perunalaatikkoseos uunivuokaan jauhelihan päälle. Tasoita pinta ja paista 225-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hyvin väriä. 

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: