Jouluhalko

Raaka-aineet

Pohja:

4 munaa
1 ½ dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 prk Omenamarmeladi 230 g
2 prk Rommi-rusinarahkaa

Päälle:

3 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
kaakaojauhetta

Jouluhalko on perinteinen ranskalainen jouluruoka, puuhalon muotoinen koristeltu leivonnainen.

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja yhdistä taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle ja paista 225 ° C  n.7 min. Kumoa levy leivinliinan päälle, irrota leivinpaperi ja anna torttulevyn jäähtyä.

Levitä omenamarmeladi levylle ja rommi-rusinarahka päälle. Ota kiinni leivinliinan reunasta molemmilla käsillä ja rullaa torttu rullalle. Kääri torttu voipaperin sisään tiiviisti ja anna tekeytyä seuraavaan päivään. Jos haluat helpottaa joulukiireitäsi, torttu kannattaa pakastaa tässä vaiheessa ja koristella vasta ennen käyttöä. Leikkaa tortun päät siten, että toisesta päästä tulee oksa kakun kylkeen.  Levitä tai pursota kermavaahto kakun pinnalle. Sirottele päälle kaakaojauhetta.​

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: