Joulun näkkileipä

Raaka-aineet

2 dl vettä
1 tl suolaa
50 g pehmeää voita
n. 6 dl ruisjauhoja
Päälle seesamin- ja auringonkukansiemeniä

Tarjoiluun

Aprikoosimarmeladi 230 g
sekä juustoa

Valmistusohje

Sekoita veteen suola ja ruisjauhot. Lisää joukkoon lopuksi pehmeä voi ja jauhoja tarvittaessa, jotta taikinasta tulee helposti kaulittava. Kauli taikina erittäin ohueksi levyksi. Ripottele levylle seesamin- ja auringonkukansiemeniä ja kauli ne taikinaan kiinni. Pistele levy haarukalla ja muotoile mieleisillä muoteilla erilaisia näkkäreitä.  Paista 225 asteisessa uunissa 10–15 min, kunnes leivät ovat saaneet hiukan väriä pintaansa. Voit myös paistaa isomman levyn ja lohkaista siitä pienempiä paloja. 

Reseptin tuotteet

Jaa sivun sisältö: