Joulun omena-kaneli kuppikakut

Raaka-aineet

100 g voita
1 dl fariinisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl piparkakkumaustetta
1,5 dl Dronningholm Tähtitorttu Omena-kanelimarmeladi 300 g

Täyte

100 g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
100 g valkosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Päälle

Karpalohyytelö 350 g sekä
valkosuklaalastuja

Valmistusohje

Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet sekä Omena-kanelimarmeladi mahdollisimman vähän mutta tasaiseksi sekoittaen taikinan joukkoon. Voitele ja jauhota kahvikupit. Täytä kupit taikinalla ¾ täyteen ja paista 200 asteessa n. 12- 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte.

Täyte: Vatkaa pehmeä voi, tuorejuusto ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää sula suklaa ja anna täytteen jäähtyä ja kovettua tarvittaessa hetken aikaa jääkaapissa. Pursota kuppikakkujen päälle ja koristele valkosuklaalastuilla. Halutessasi piilota täytteen alle lusikalla muotoilemasi pallo Saarioisten Karpalohyytelöä. Tällöin koristeeksi käyvät karpalot.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: