Kinkkupiirakka

Raaka-aineet

Pohja

100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kylmää vettä

Täyte

1 pak. Kultakinkku 200 g
1 rs fetajuustoa
3-4 kpl artisokansydäntä
terttu parsakaalinkukintoja
10 kpl vihreitä oliiveja
10 kpl kirsikkatomaatteja
1 valkosipulinkynsi
100 g juustoraastetta
2 dl kermaa
1 dl maitoa
3 kpl kanamunia
mustapippurirouhetta
basilikanlehtiä valmiin piiraan päälle

Valmistusohje

Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja muovaa taikinaksi. Anna taikinan levätä kylmässä ½ tuntia.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Täytä piiras suikaloidulla kinkulla, fetajuustokuutioilla ja paloitelluilla artisokansydämillä. Keitä parsakaalinkukintoja n. 3 min. ja lisää hyvin valutettuna piiraan päälle. Ripottele mukaan oliivit, Kirsikkatomaatit ja raastettu valkosipulinkynsi sekä juustoraaste. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää piiraan päälle. Paista 200°C uunin alaosassa n. 35 min.

Koristele tarjolle vietäessä basilikanlehdillä tai yrttiöljyllä.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: