Konjakkimarinoituja hedelmiä mämmivaahdolla

Raaka-aineet

1 pss kuivattuja luumuja
1 prk säilykepäärynää
terttu viinirypäleitä
½ dl hillosokeria
½ dl konjakkia

Mämmivaahto

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl Mämmi 700 g

Maltainen mämmivaahto ja konjakkimarinoidut hedelmät on ehdoton pääsiäisen jälkiruoka.

Valmistusohje

Liota kuivattuja luumuja yön yli vedessä niin, että vesi juuri ja juuri peittää luumut. Kuumenna ne kattilassa kiehuviksi ja lisää haluamasi makeuden mukaan hillosokeria. Kiehauta seos, lisää tilkka konjakkia ja anna jäähtyä. Paloittele mukaan päärynöitä ja puolikkaita viinirypäleitä. Annostele maljoihin.

Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon mämmi. Tarjoa konjakkimarinoitujen hedelmien päällä tai tarjoile erikseen kulhosta.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: