Kurkkujen säilöminen

Raaka-aineet

4-5 kg kurkkuja
6-8 dl väkiviinaetikkaa
400-600 g sokeria
2-2,5 l kiehuvaa vettä
1 pss Hillox Kurkkusäilöte 200 g
tillinvarsia
piparjuurta
mustaherukanlehtiä

Valmistusohje

Huuhdo kurkut, tilli ja mustaherukanlehdet.

Leikkaa isokokoiset kurkut lohkoiksi/viipaleiksi, pienet kurkut voi säilöä kokonaisina.

Lisää sokeri ja etikka kiehuvaan veteen, sekoita. Laske kurkut hetkeksi pienissä erissä kuumaan liemeen.

Lado tölkkeihin tilli, mustaherukanlehdet ja piparjuuri sekä kurkut. Lisää kiehuvaan sokeri-etikkaliemeen Hillox Kurkkusäilöte, sekoita hyvin.

Liemitä tölkit kuumalla liemellä täyteen, siten että kurkut peittyvät kokonaan. Sulje tölkit tiiviisti. Anna maustua parisen viikkoa, säilytä viileässä.

 

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: