Lanttukukkoset

Raaka-aineet

valmista ruispiirakkataikinaa
Lanttulaatikko 400 g
voiteluun kananmuna

Valmiista pakasteruistaikinasta saat jouluiset lanttukukkoset vaikkapa tunnelmalliseen glögihetkeen. 

Valmistusohje

Sulata taikinalevy ja kaulitse se hieman alle 0,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota lanttulaatikko vuoasta ja sekoita se kulhossa tasaiseksi. 

Tee pasteijoita pyöreän muotin avulla tai ottamalla vaikkapa lasilla pyörylöitä taikinasta.
Annostele lusikallinen lanttulaatikkoa taikinan keskelle ja rypistä reunat yhteen niin, että muodostuu sukkulamainen leivonnainen. Jätä sauma pasteijan alle. Pistele pasteijat ja halutessasi kiillon pasteijoiden pintaan, voit voidella ne  kananmunalla. 
Paista pasteijat kauniin värisiksi 225 C n. 15 min.​

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: