Laskiaispullat

Raaka-aineet

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1/2 rkl suolaa
1 rkl kardemummaa
200 g voita
n.1 kg vehnäjauhoja

Voiteluun

kananmunaa

Täytteeksi

Mansikkamarmeladi 230 g tai
Vadelmahillo 500 g

Mantelikermavaahto

2 dl kuohukermaa
25 g mantelijauhetta
vaniljasokeria
tomusokeria

Laskiainen on keskitalven iloinen ja riehakas juhla, johon kuuluvat olennaisena osana mäenlasku, hernekeitto ja laskiaispullat.  Laskiasipulla on herkku, jota aletaan odottamaan jo tammikuussa.

Valmistusohje

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä sulatettu voi. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia. Leivo taikinasta pikkupullia. Anna niiden kohota pellillä noin puoli tuntia. Voitele pullat munalla. Paista pikkupullia 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Valmista mantelikermavaahto vatkaamalla kuohukerma vaahdoksi. Lisää mantelijauhetta. Mausta vanilliinisokerilla ja tomusokerilla. Halkaise jäähtyneet pikkupullat. Levitä väliin Saarioisten mansikkamarmeladia tai hilloa, sekä mantelikermavaahtoa.

Tarjoa kuuman mehun tai kaakaon kera.​​

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: