Luumulimppu

Raaka-aineet

5 dl piimää
50 g hiivaa
1 prk Dronningholm Tähtitorttu Luumumarmeladi 300 g
0,5 rkl fenkolia
0,5 rkl kuminaa
1 tl suolaa
5 dl ruisjauhoja
8 dl vehnäjauhoja
3 rkl öljyä

Pintaan paiston jälkeen:

3 rkl vettä
3 rkl muscovado siirappia

Joululeipä kruunaa juhlapöydän. Itsetehty leipä sopii mainiosti lahjaksi ystäville. 2-4 limppua.

Valmistusohje

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Muranna hiiva piimän joukkoon ja sekoita. Lisää luumumarmeladi ja mausteet.
Lisää vähitellen sekoittaen jauhot ja vaivaa hyvin. Lisää lopuksi öljy. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta 2-4 limppua riippuen siitä kuinka isoja leipiä haluat. Anna kohota pellillä leivinpaperin päällä ja liinan alla vielä noin 30 min.
Pistele kohonneet limput haarukalla ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 min. Peitä tarvittaessa paiston aikana jos tummuvat liikaa.
Voitele valmiit limput vesi-siirappiseoksella, näin saat kauniin kiiltävän pinnan.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: