Luumumarenkikakku

Raaka-aineet

Pohja:

150 g voita
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

3 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl mantelilastuja

Väliin:

2 dl kuohukermaa
2 dl Dronningholm Tähtitorttu Luumumarmeladi 300 g
1 tl vaniljasokeria
(ruokalusikallinen konjakkia)

Koristeluun

koktailkirsikanlohkoja

Valmistusohje

Valmista torttupohja Britan kakun tapaan:

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri ja lisää joukkoon keltuaiset hyvin vatkaten. Lisää taikinaan maito ja kuivat aineet kahdessa erässä. Levitä taikinasta kaksi samansuuruista n. 25 cm halk. olevaa ympyrää pellille.

Vaahdota marenkia varten valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinan päälle rennosti. Marenki saa jäädä kumpareille. Ripottele mantelilastut päälle ja paista pohjat 175 ° C n. 15-20 min. uunin keskitasolla, kunnes pohjat ovat kauniin vaalean ruskeita.

Täytettä varten lisää kermavaahtoon loput aineet ja tarkista sopiva makeus. Lisää täyte jäähtyneen levyn päälle ja aseta toinen levy kanneksi. Koristele halutessasi koktailikirsikoilla ja tomusokerilla.

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: