Mallasleipä

Raaka-aineet

3 dl kiehuvaa vettä
1 tl suolaa
1 dl kaljamaltaita
3 dl vettä
50 g hiivaa
1 dl siirappia
3 dl kaurahiutaleita
3 dl ruisjauhoja
3 dl sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1 prk Aprikoosimarmeladi 230 g
0,5 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl rusinoita
50 g voita tai rypsiöljyä

Annoksesta tulee 2 vuokaleipää.

Valmistusohje

Lisää kiehuvaan veteen suola ja kaljamaltaat. Anna jäähtyä. Liuota  hiiva ja siirappi kädenlämpöiseen veteen ja lisää mallasseokseen. Lisää myöskin kaurahiutaleet, ruis- ja sämpyläjauhot.  Lisää taikinaan vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa hetken aikaa. Lisää lopuksi Aprikoosimarmeladi, rusinat, auringonkukansiemenet ja rasva. Vaivaa vielä taikinaa hetken aikaa. Taikina saa olla löysähköä. Kohota taikina leivinliinalla peitettynä.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina kahtia. Muotoile pitkulaiset vuokien pituiset limput ja nosta ne voideltuihin vuokiin. Ripottele leipien päälle hieman ruisjauhoja ja anna leipien kohota leivinliinan alla. Pistele leivät ja paista n. 50 min. 200° C uunissa.​

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: