Mämmikaramellit

Itsetehdyt karamellit ovat juhlapyhien herkkua. Suklaa ja mämmi - pääsiäisen kruunut, taituroi niistä ihanan tahmeat karamellit.

Valmistusohje

Mittaa kerma, sokeri, siirappi ja voi paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 10 minuuttia (tai kunnes lämpötila on 118 C). Voit varmistua lämpötilasta tekemällä kuulakokeen eli tiputa seosta tippa vesilasiin jossa on kylmää vettä. Jos seos jähmettyy muotoiltavaksi se on valmista.
Ota kattila pois liedeltä, lisää suklaa ja anna sulaa. Lisää mämmi sekoittaen karamellimassaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja vaahdota sähkövatkaimella massaa vähän vaaleammaksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20 x 20 cm). Anna kovettua viileässä yön yli.

Leikkaa karamellista paloja. Vinkki! Voit kuorruttaa karamellipalat tomusokerilla tai kaakaojauheella.