Mansikkapavlova Vispis

Raaka-aineet

Marengit:

4 kanamunan valkuaista
3 dl hienoa kidesokeria
2 dl kuohukermaa
2 prk Vispis Mansikka 130 g
1 l tuoreita mansikoita
tuoretta minttua viimeistelyyn

Pavlova on jälkiruokien klassikko. Tässä ohjeessa pavlova tarjoillaan rennosti vuoasta isommalle joukolle. Täytteenä mansikkaista Vispistä, kuohkeaa kermaa ja tuoreita mansikoita. Voitko vastustaa? 4-6 hlölle.

Valmistusohje

Marengit:
Erottele valkuaiset ja vatkaa kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähän kerrallaan ja jatka vaahdottamista kunnes marenkivaahto on kovaa ja kiiltävää. Lusikoi vaahdosta isohkoja nokareita leivinpaperille uunipellille. Kypsennä marenkeja 100 asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia tai kunnes ne irtoavat leivinpaperista.
Jos et malta tehdä marenkeja itse käytä kaupan valmiita marenkeja.

Vaahdota kerma. Asettele valmiit marengit tarjoiluastialle. Lusikoi marenkien päälle ja väleihin Vispistä, kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita pilkottuna. Viimeistele tuoreilla mintunlehdillä. Tarjoile heti.

Reseptin tuotteet

Jaa sivun sisältö: