Omenaleipä

Raaka-aineet

5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa
8 dl sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 rs Omenamarmeladi 230 g tai
2 dl Omenahillo 500 g
0,5 dl rypsiöljyä

Koristeluun

kaura- tai ohrahiutaleita

Ohjeesta tulee kaksi herkullista omenaleipää.

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai maitoon. Lisää suola, osa jauhoista, rypsiöljy sekä omenamarmeladi tai –hillo. Sekoita hyvin. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhot. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla noin 20-30 minuuttia. 
Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa taikina kahteen osaan.  Leivo taikinapaloista kaksi pitkoa. Kohota leipäpitkoja pellillä 15 minuuttia. Voitele pitkot maidolla ja koristele kaurahiutaleilla juuri ennen paistamista. Paista 200 C.ssa noin 20-30 minuuttia.​

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: