Omenalla kuorrutettu Kartanonkinkku ja omenasinappi

Raaka-aineet

1 kpl Kartanokinkku, kypsä n. 1,3 kg
3 punaista omenaa
4 rkl sitruunan mehua
20 kpl kokonaisia neilikoita
tuoretta rosmariinia koristeluun

Omenasinappi (6 dl)

1,5 dl sinappijauhetta
3,3 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
1 rasia Omenamarmeladi 230 g
1 rkl Calvadosta tai omenaviinietikkaa
1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Ota kinkku huoneenlämpöön ja poista verkko. Viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi. Laita omenaviipaleet kulhoon ja pyörittele sitruunamehussa tummumisen estämiseksi. Lado omenaviipaleita kinkun päälle suomumaiseen muotoon ja kiinnitä viipaleet kokonaisilla neilikoilla kinkun pintaan. Aseta tarjolle rosmariinioksien päälle. Tarjoile omenasinapin kanssa.

Omenasinappi
Sekoita sinappijauhe, kerma, munat ja marmeladi kattilassa. Kuumenna seosta sekoittaen kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja mausta calvadoksella tai omenaviinietikalla sekä suolalla. Purkita ja säilytä sinappia jääkaapissa.

Reseptin tuotteet

Jaa sivun sisältö: