Pukin pikkujoulupizzat

Raaka-aineet

2 dl vettä
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
3 rkl ruokaöljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja

Sitruuna-valkosipuliöljy

0,5 dl oliiviöljyä
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
1-2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa

Lisäksi:

200 g Kultakalkkuna 200 g tai
Kultabroiler 200 g tai
Kultakinkku 200 g
4 pientä päärynää
150 g sinihomejuustoa
100 g pinjansiemeniä
150 g juustoraastetta

Pikkujouluissakin voi tarjota pizzaa, miksikäs ei? Jouluinen makuyhdistelmä syntyy päärynästä, sinihomejuustosta ja pinjansiemenistä. Sekä tietysti Saarioisten Kultakalkkuna –leikkeleestä!

Valmistusohje

4 liuskapizzaa

Sekoita kuivahiiva +42-asteisen veden joukkoon. Lisää suola ja ala lisätä myös vehnäjauhoja hyvin sekoittaen. Lisää öljy ja loput jauhoista. Vaivaa taikina kimmoisaksi palloksi ja jätä lämpimään paikkaan kohoamaan n. 20 minuutiksi. Jaa kohonnut taikina neljään osaan ja kaulitse taikinapalat leivinpaperin päällä pitkänomaisiksi liuskoiksi. Käytä kaulitsemisessa tarvittaessa apuna jauhoja. Sekoita oliiviöljy, sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehu keskenään. Hienonna valkosipuli ja ripottele sen pinnalle suolaa. Hiero valkosipuli veitsen lappeella leikkuulautaa vasten pehmeäksi ja lisää sitruunaöljyn joukkoon. Voitele pizzapohjat sitruuna-valkosipuliöljyllä. Levitä leikkeleet pizzapohjille. Viipaloi päärynät viipaleiksi ja asettele viipaleet leikkeleiden päälle. Murusta pinnalle sinihomejuusto. Viimeistele pizzat pinjansiemenillä sekä juustoraasteella. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Leikkaa pizzat paloiksi ja tarjoa heti!

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: