Porkkana-appelsiinikakku

Raaka-aineet

2 dl fariinisokeria
200 g voita
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinajuhetta
1,5 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl suolaa
4 kpl hienoksi raastettua porkkanaa
1 dl mantelirouhetta

Täyte:

1,5 dl Dronningholm Appelsiinimarmeladi 330 g
1/2 tl hienonnettua tuoretta rosmariinia

Kuorrute:

30 g voita
1,5 dl tomusokeria
200 g vaniljan makuista tuorejuustoa

Kuka voiskaan vastustaa mehevää porkkanakakkua? Tämä keväinen kakku kätkee sisäänsä appelsiinin ja rosmariinin maut. 10:lle.

Valmistusohje

Vaahdota fariinisokeri ja huoneenlämpöinen voi. Vatkaa joukkoon yksitellen huoneenlämpöiset munat. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita kevyesti muna-sokeri-voivaahtoon. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe.
Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun 18 cm halk. irtopohjavuokaan. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa kakku kahteen osaan. Levitä väliin rosmariinilla maustettua appelsiinimarmeladia.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto tasaiseksi. Lisää tomusokeria vähitellen vatkaten. Valmis kuorrutus on tasaisen kiiltävää. Levitä kuorrutetta niukasti kakun reunoille ja runsaammin pinnalle. Koristele tuoreella rosmariinilla.

Reseptin tuotteet

Jaa sivun sisältö: